BilligMetaldetektor.dk

En sjov og spændende hobby for alle aldre !


Garrett
TekneticsMinelabXP Metal detectors
God detektorskik
God detektorskik
God Detektor skik - skrevet af far;)

Hvis du har valgt at denne rigtigt spændende hobby skal introduceres for dine børn, eller måske omvendt, hvis dit barn har valgt at DU skal, ja så er her på siden et par gode huskeregler, som vi synes, i skal tage med jer ud i naturen.

Vær ligeledes opmærksom på at nogle lande ikke har en ligeså "lempelig" lovgivning omkring det at bruge metaldetektor og nogle lande har sågar forbud mod at bruge metaldetektor uden særlig tilladelse.

Bla. er der strikse regler i lande som Sverige, Italien og Grækenland, så vi anbefaler at du undersøger lovgivningen inden du bevæger dig ud på markerne i udlandet. På stranden går det nok..tænker vi :-)

God fornøjelse..også hvis detektorturen går lidt længere væk end jeres egen have :-)
Råd 1. - Gå kun med detektor der hvor i har fået lov. Skove, strande o.l. går an, men ingen private områder bør betrædes uden forudgående aftale med lodsejer. Vær opmærksom på særlige regler for brug af detektor, som du kan læse mere om på Naturstyrelsens hjemmeside.

Råd 2. - Efterlad altid Jorden i bedre "stand" end da i kom. Børnene skal selvfølgelig lære at passe på naturen, så derfor er det en god ting at lære dem også at fjerne det skrald som i graver op. Derfor tag skraldet med og smid det ud, frem for bare at smide det ved siden af opgravningsstedet.

Råd 3. Aflever altid Danefæ til det museum, der måtte have det arkæologiske ansvar for stedet.
Du kan læse mere om indlevering af Danefæ her på
Nationalemuseets hjemmeside

- Se flere gode
detektorråd

Du er meget velkommen til at skrive til os hvis du har flere gode råd og ideer til denne side..
God detektorskik video..