BilligMetaldetektor.dk

En sjov og spændende hobby for alle aldre !
Store skattefund med og uden metaldetektor
På denne side har vi samlet information om nogle af de store skattefund der igennem de seneste århundreder er dukket op rundt omkring i verden.

FUND I UDLANDET

> England Juni 2012 - To stædige engelske detektor folk finder efter årtiers søgning på samme område en kæmpe møntskat fra Julius Cæsars tid. Omkring et kvart ton mønter til en anslået værdig på 10 mio. pund er gravet frem fra marken. > Læs mere

FUND I DANMARK

> Fyn December 2009 - 481 gr. tung guldring fundet i Vester Hæsinge på Fyn. Ringen stammer fra yngre bronzealder og er en af flere ringe fundet i det fynske. > Læs mere
Verdens største Guldklump
Verdens største guldklump
Den største guldklump der nogen sinde er fundet var på hele 72 kg og blev fundet i 1872 i New South Wales i Australien. Denne guldklump er siden smeltet om og eksisterer således ikke længere i sin oprindelige form.
Den største guldklump der eksisterer idag er ikke fundet i en guldmine, men er faktisk fundet med metaldetektor og også i Australien. den blev fundet af en mand der hedder Kevin Hillier. Kevin Hillier fandt guldklumpen på hele 27,2 kg kun 30 cm under jorden på en detektortur i hans hjemby Wedderburn. Faktisk så går historien på at han var lige ved ikke at grave, da han troede at der måske var noget galt med hans detektor pga. dens mærkelige opførsel. Det kan vi andre så tænke over hver gang vi undlader at grave :-)
Kevin Hillier valgte efter fundet at sælge guldklumpen for ca. 1 mio. dollars til The Golden Nugget Kasino i Las Vegas, hvor den idag står udstillet i et glasmontre.
> Se flere billeder af guldklumpen som bliver kaldet "Hand of Faith"
her
Black Swan
Firmaet Sea Oddysse anslår at der den dag idag stadig ligger mere end 3 mio. skibsvrag på havets bund rundt omkring i verden. Senest har de været med til at opdage hvad der formentligt er den største skibsvrags-skat der nogensinde er fundet. Fundet består af 17 ton guld og sølv mønter og andre effekter.
Møntskatten på Møn
I juni 2012 fandt 28-årige Loke Reid en af dette århundredes flotteste møntskatte i Danmark. Iflg. National Museet er der tale om ikke mindre end en sensation, som ikke er set lignende i mere end 80 år. Arkæologer mener at skatten er gravet ned under den danske borgerkrig Grevens fejde som startede i 1534 og sluttede i 1536. > Læs hele historien
Guld for millioner - Den Spanske Armada
Et skib fra Den Spanske Armada er fundet på havets bund efter tusindvis af kilometers afsøgning på havets bund med metaldetektor. Det anslåes at skibet gik til bunds ud for Floridas kyst engang omkring år 1715.
Potentielt kan der ligge mange flere skibe på havets bund fyld med mønter og guldbarer.
Vikingernes skatte
Se med når museums direktør Flemming Gaul fortæller om vikingernes verden og nogle af de genstande man har fundet fra denne svundne tid..
The Stafforshire Hoard
En af de største guld- og sølvskatte der nogensinde er blevet fundet i Europa blev opdaget i England i Juli 2009 af mand ved navn Terry Herbert, som havde fået tilladelse til at gå med sin nyligt indkøbte metaldetektor på en vens mark.
Skatten som anslåes at have en værdi på mere en 25 mio. danske kroner består af bla. mere end 5 kilo guld, 2,5 kilo sølv og adskillige ædelstene. Der er tale om et fund på mere end 1500 forskellige metalstykker og forskellige andre genstande såsom diverse våben, hjelmdekorationer og kristne kors.
Finderen Terry Herbert og markens ejer er med fundet begge blevet millionærer. Du kan læse mere om Stafforshire-fundet
her
Frome skatten
I sommeren 2010 fandt den 63 årige engelske metaldetektor entusiast, David Crisp, en romersk møntskat bestående af mere end 50.000 bronzemønter fra det 3. århundrede.
Museumsfolk fra British Museum mener at skatten i sin tid er nedgravet som en form for religiøs ofring.

Du kan læse mere om fundet fra Frome
her